Punch Powertrain investeert 9,5 miljoen euro in nieuw test center

Punch Powertrain startte onlangs met de aanbouw van een nieuwe NVH test center waarmee een investering van 9,5 miljoen euro gemoeid is en de oplevering midden 2019 gepland staat.

Trefwoorden: #geluid, #hardheid, #NVH, #Punch Powertrain, #test center, #testen, #trillingen

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf breidt hiermee zijn R&D capaciteit uit. Dit test center zal deel uitmaken van hun “New Technology Center” (NTC). Het NTC wordt met een compleet gamma van testfaciliteiten en -methodes uitgerust, waarbij aan de strengste industrienormen voldaan wordt.

De NVH*-afdeling wordt gebouwd conform ISO3744. Dit omvat, bijvoorbeeld: structurele ontkoppeling van de testcellen t.o.v het gebouw, testbanken gemonteerd op seismische massa’s tot 150 ton en geluidsabsorberende wanden en plafonds.

Om het achtergrondgeluid in de echovrije testcellen onder de 20dB(A) te houden is het ventilatiesysteem speciaal ontworpen, zodat ook onder vollast, de geluidsmetingen niet worden verstoord.

Naast de fysieke constructie hebben Punch Powertrain en de turnkey leverancier AVL diepgaand onderzoek gevoerd naar procesoptimalisatie. Onder de vele optimalisaties werd bijvoorbeeld het aantal vereiste prototypevoertuigen verlaagd, wat leidt tot een verlaging in kost en impact op het milieu.

Het nieuwe Punch Powertrain test center bestaat uit vier verschillende testbanken, die focussen op driveability, NVH, brandstofverbruik en ontwikkelingstests.


* NVH staat voor geluid, trillingen en hardheid (Noise, Vibration, Harshness)