BAM realiseert twee multifunctionele projecten in Anderlecht

citydev.brussels, belast met de stedenbouwkundige ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft BAM opdracht gegeven voor de realisatie van twee nieuwe projecten in Anderlecht.

Trefwoorden: #Anderlecht, #architecten, #BAM, #bouwproject, #Brussel Hoofdstedelijk Gewest, #citydev.brussels, #project

Lees verder

Nieuws

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.BE - Beide projecten zijn gezamenlijk ontwikkeld door de vast­goed­ontwikkelings­bedrijven van BAM Belgium (Kairos en Immo BAM).

Het eerste project is Marchandises en gesitueerd op een braakliggend terrein en omsloten door de Goederenstraat, Tweestationsstraat en Grondelsstraat en een spoorlijn aan de westzijde. Het gaat hier om 103 gesubsidieerde, passieve citydev-woningen (waarvan 30% nul-energie-woningen) een crèche voor ruim vijftig kinderen en 2.600 m² commerciële ruimten.

Bovendien komt er een multifunctioneel ‘BAM’-gebouw (Bâtiment à Affectations Multiples) met 1.400 m² voor kleine of middelgrote ondernemingen, 1.600 m² ruimten geschikt voor meerdere doeleinden, en 1.000 m² woningen voor de vrije markt.

De contractsom bedraagt ongeveer 35 miljoen euro. Momenteel wordt het ontwerp nader uitgewerkt en loopt het vergunningentraject. De bouwwerkzaamheden zullen ruim twee jaar duren en worden uitgevoerd door BAM Contractors en Galère.

Dit project werd ontworpen door drie architectenbureaus: A2M, Urban Platform en ORG Permanent Modernity. Het technisch ontwerp (structuur en gebouwentechnieken) wordt verzorgd door de ingenieursbureaus Establis, Sweco en 3E.

Het tweede project is Novacity en omvat 63 gesubsidieerde, passieve citydev-woningen (waarvan 30% nul-energie-woningen), alsook 7.600 m² voor uiteenlopende economische activiteiten.

De contractsom bedraagt ongeveer 25 miljoen euro. Momenteel wordt het ontwerp nader uitgewerkt en loopt het vergunningentraject. De bouwwerkzaamheden zullen ruim twee jaar duren en worden uitgevoerd door BAM Contractors.

Het ontwerp werd gemaakt door de architectenbureaus Bogdan & Van Broeck, DDS+ en landschapsarchitect Eole. Het technisch ontwerp is in handen van Establis, Boydens en 3E.