Eerste spadesteek voor nieuw gebouw SPIE in Aalter

In de herfst zullen de werkzaamheden voor het nieuwe gebouw van SPIE in Aalter starten. Gisteren ging de eerste spadesteek officieel in de grond. Het nieuwe pand wordt een BEN-gebouw.

Trefwoorden: #Aalter, #BEN, #BIM, #gebouw, #ontwerp, #SPIE

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - Industry Aalter, vestiging van SPIE Belgium, wil met het nieuwe gebouw niet alleen moderniseren en uitbreiden, maar ook een werkplek creëren die een weerspiegeling is van de efficiënte en verantwoordelijke manier waarop ze zelf werken voor haar klanten.

Het nieuwe gebouw van SPIE in Aalter zal gelegen zijn aan de Groendreef in Aalter, centraal gelegen voor hun klanten van Oost- en West-Vlaanderen. De werken starten in september 2018 en zouden in oktober 2019 moeten afgerond zijn.

Business Unit Manager Wouter Van Derbeken: ‘We verdubbelen onze capaciteit en hebben in een voorstudie bijzonder veel aandacht geschonken aan de verschillende criteria waaraan het gebouw moest voldoen.’

Het gebouw zal op een bijzonder efficiënte manier worden ontworpen met veel aandacht voor alle normen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), namelijk door middel van een win-win samenwerking met andere bedrijven, die ook in het pand zullen gevestigd zijn.

Van Derbeken: ‘Ons nieuw pand zal een BEN-gebouw zijn met alle moderne voorzieningen voor bezoekers en medewerkers. We hebben het dan specifiek over het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen, LED verlichting met daglichtsturing, fietstoegankelijkheid en -parkeergelegenheid, elektrische laadpalen, of nog de combinatie van flexdesks met vaste bureaus.’