Cargill investeert 16,6 miljoen euro in raffinaderij in Izegem

Cargill heeft 16,6 miljoen euro in de raffinaderij van eetbare plantaardige olie in Izegem geïnvesteerd voor een optimale veiligheid van voedingsmiddelen en babyvoeding.

Trefwoorden: #babyvoeding, #Cargill, #eetbare plantaardige olie, #Europese wetgeving, #investering, #Izegem, #olie

Lees verder

Techniek

( Foto: Cargill )

ENGINEERINGNET.BE - De investering stelt het bedrijf in staat om haar productiecapaciteit te vergroten en een veilige en betrouwbare levering van hoogwaardige olie voor voedingsmiddelen en babyvoeding aan haar klanten zeker te stellen.

Voor de nieuwe raffinaderij werd de bestaande apparatuur door nieuwe vervangen, zoals een installatie voor het deodoriseren van plantaardige olie en verwerkingstechnologie waarmee het productieproces werd geoptimaliseerd.

De Europese wetgeving inzake voedselveiligheid loopt vaak voorop bij de verbetering van de voedselveiligheid, met name op het gebied van babyvoeding. Onlangs werden strikte normen ingevoerd voor chemische verbindingen zoals 3- en 2-monochloropropanediol (MCPD) en glycidylesters in babyvoeding.

De gemoderniseerde vestiging in Izegem vereenvoudigt de technische processen en stelt Cargill beter in staat om aan de vereiste Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen te voldoen en de toenemende zorgen van consumenten over voedselveiligheid aan te pakken.