BTW-verlaging voor sloop en heropbouw krijgt steun recyclagesector

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein lanceerde het voorstel om het btw-tarief voor sloop en heropbouw te verlagen tot 6%. De afval- en recyclagesector steunt dit initiatief.

Trefwoorden: #afval, #Bart Tommelein, #bouwsector, #BTW, #BTW-verlaging, #Go4Circle, #recyclage

Lees verder

Nieuws

( Foto: martyhaas / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - De sector wil deze BTW-verlaging ook doortrekken naar het gebruik van gerecycleerde materialen. Zij zijn van oordeel dat een btw-verlaging op producten, die gerecycleerd materiaal bevatten, de circulaire economie in ons land een enorme duw in de rug zou geven.

Tommelein bepleitte de btw-verlaging voor sloop en heropbouw tijdens een overleg met Europees Commissaris van Energie en Klimaat Miguel Cañete over het Belgische Energie- en Klimaatplan.

Hij ziet in die btw-verlaging een belangrijk instrument om gebouwen in Vlaanderen energie-efficiënter te maken. Zowel eurocommissaris Cañete als de Waalse en Brusselse energieministers toonden alvast veel interesse in het voorstel.

Sectorfederatie Go4Circle heeft het voorstel tot btw-verlaging samen met een reeks andere adviezen in een memorandum opgenomen, dat ze de komende dagen aan de gewestelijke, federale en Europese beleidsmakers zal bezorgen.