2,5 miljoen euro investeringskapitaal voor InOpSys

De Vlaamse Milieuholding (VMH) investeert voor 1,25 miljoen euro in InOpSys. De bestaande aandeelhouders (Innovation Fund, Gemma Frisius Fund en KU Leuven) dragen 1,25 miljoen euro bij.

Trefwoorden: #afvalwater, #chemisch, #farmaceutisch, #InOpSys, #investering, #productieproces

Lees verder

Techniek

( Foto: InOpSys )

ENGINEERINGNET.BE - InOpSys ontwikkelt innovatieve oplossingen voor de on-site behandeling van complexe en toxische afvalwaters die ontstaan tijdens farmaceutische en chemische productieprocessen.

Dankzij hun-concept moeten deze afvalwaters niet getransporteerd en verbrand worden. Het on-site gezuiverde water kan opnieuw worden gebruikt in de productieprocessen van de klanten.

Waardevolle componenten (metalen, fosfaten, solventen, …) worden gerecupereerd en aan gespecialiseerde firma’s aangeboden als grondstof. Met dit concept wordt aan de farmaceutische en chemische industrie een duurzame, innovatieve en kostenefficiënte oplossing aangeboden, waarbij waterkringlopen worden gesloten en een circulaire economie wordt gecreëerd.

Het bedrijf is momenteel in staat om vanuit zijn eigen labo de oplossingen te ontwikkelen en deze vervolgens ook bij de klant toe te passen door middel van flexible, modulaire en mobiele units.


ACHTERGROND
InOpSys is een KU Leuven spin-off bedrijf dat van start ging in 2015, gebaseerd op een idee dat binnen de Fisch/Catalisti speerpunt cluster werd gelanceerd. Startkapitaal werd verschaft door Innovation Fund en Gemma Frisius Fund.

Het team breidde in de afgelopen 2 jaar uit van 2 naar 7 teamleden. In mei 2017 werd de eerste on-site proceswateroplossing geïmplementeerd op de productiesite van Janssen Pharmaceutica in Geel.