H.Essers opent nieuwe logistieke site op Gentse Kluizendok-site

Logistiek dienstverlener H.Essers heeft onlangs zijn nieuwe site in het Gentse Kluizendok in gebruik genomen. De ligging aan een economisch cruciale ader biedt tal van mogelijkheden.

Trefwoorden: #binnenvaart, #chemie, #dienstverlener, #Gent, #H.Esssers, #Kluizendok, #logistiek, #transport, #trein, #trimodaal, #warehousing

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Voor twee Oost-Vlaamse chemiebedrijven wordt er momenteel al zo’n 25.000 m² warehouse gerealiseerd. De uiteindelijke warehousecapaciteit van de volledige site zal in de toekomst minstens 75.000 m² bedragen.

Na eerdere investeringen in Wilrijk en Genk zet H.Essers strategisch verder in op zijn chemiesegment met de opening van deze Gentse Kluizendok-site.

Gert Bervoets, CEO van H.Essers: “We waren al actief in Gent met logistieke diensten op de sites van onze klanten. Gezien onze toenemende activiteiten in chemie en de groeiende vraag van onze klanten naar totaaloplossingen in dit segment, kon een eigen site niet uitblijven.”

De ligging van deze site aan een economisch gezien cruciale ader vormt ook een grote troef op synchromodaal vlak. De transportflows worden zoveel mogelijk geoptimaliseerd om een passend en duurzaam antwoord te bieden op uitdagingen als de drukte op onze wegen, de stijgende brandstofprijzen en de impact op het milieu.

Het bedrijf probeert oplossingen op maat uit te werken waarbij verschillende transportmodi zoals binnen- en zeevaart, weg- en treinvervoer intelligent en dynamisch kunnen gecombineerd worden. Het Kluizendok past dankzij zijn trimodale ontsluiting via de weg, het spoor en het water, volledig in die strategie.

De logistieke dienstverlener investeerde ondertussen al 40 miljoen euro in nieuwe assets in het chemiesegment.