• 10/02/2012

Opening van het Future Classroom Lab

Het Future Classroom Lab, project van European Schoolnet in samenwerking met Acer, is geopend door de vicevoorzitter van de European Schoolnet-stuurgroep, Jan De Craemer.

Trefwoorden: #Acer, #Future Classroom Lab

Lees verder

opleidingen

( Foto: Acer )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Future Classroom Lab dat volledig is uitgerust met de nieuwste technologieën (tablets, netbooks en interactieve projectors) is een flexibele onderwijsomgeving.

Het lab bevindt zich in Brussel en helpt dertig ministeries en zakelijke partners in kaart te brengen hoe conventionele leslokalen gemakkelijk opnieuw kunnen worden ingericht, zodat er ruimte is voor veranderingen op het gebied van onderwijs- en leermethoden.

Jan De Craemer, vicevoorzitter van de European Schoolnet-stuurgroep en adjunct-directeur van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, is erg enthousiast over het project.

Het Future Classroom Lab is ontworpen als een practicumlokaal, waarin wordt bekeken hoe ICT in scholen kan worden gebruikt.

Hier kunnen beleidsmakers, ICT-leveranciers, docenten en onderzoekers op het gebied van onderwijs samenkomen en nadenken hoe nieuwe technologieën op zowel nationaal als Europees niveau kunnen bijdragen aan het educatieve hervormingsproces.

Bovendien kan er worden gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe economische modellen voor onderwijs- en leeractiviteiten voor de klas van de toekomst en kunnen deze op maat worden gemaakt voor integratie in het reguliere onderwijs.

“Technologie is een waardevol hulpmiddel voor het onderwijs, omdat het gebruik ervan de bestaande methodologieën kan aanvullen en verbeteren. Acer wil een actieve rol spelen bij de ontwikkeling van de school van de toekomst, door de onderwijssector wereldwijd van innovatieve en betaalbare oplossingen te voorzien”, aldus Federico Carozzi, Acer EMEA Educational Business Manager.

Tijdens de openingsdag van het Future Classroom Lab was er een levendige discussie over hoe innovatief gebruik van ICT kan bijdragen aan de onderwijs- en leermethoden van de toekomst.

Zo stond dit onderwerp volop in de schijnwerpers bij de aanwezigen, ongeveer honderd beleidsmakers en leveranciers van educatieve technologieën op nationaal en Europees niveau. Nu de openingsceremonie achter de rug is, werkt het Future Classroom Lab aan een programma met workshops, seminars en cursussen, dat later in 2012 klaar zal zijn.

De activiteiten van het Future Classroom Lab zijn in eerste instantie bedoeld voor beleidsmakers en docenten die al betrokken zijn bij projecten van European Schoolnet en initiatieven van de Commissie, zoals eTwinning, of worden georganiseerd door de ondersteunende zakelijke partners van European Schoolnet. Deze activiteiten zijn alleen toegankelijk op uitnodiging.


(GL)