Bernadette Spinoy wordt algemeen directeur van Total Belgium

Total heeft Bernadette Spinoy aangesteld als algemeen directeur en bestuurder van Total Belgium. Zo komt er voor de eerste keer een vrouw aan leiding van deze afdeling van Total.

Trefwoorden: #aardolie, #algemeen directeur, #benoeming, #Bernadette Spinnoy, #brandstoffen, #petrochemie, #Total, #Total België

Lees verder

HR

( Foto: Total )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens haar loopbaan bekleedde Spinoy verschillende functies binnen de groep Total. Ze begon in 1985 bij Petrofina, onmiddellijk na haar studies commercieel en bedrijfskundig ingenieur aan de UCL.

Ze oefende er verschillende zowel commerciële als industriële functies uit binnen het departement Raffinage en Bevoorrading van aardolieproducten en ook binnen het domein van het transport en de marketing van Europees aardgas.

Nadien werd ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de bevoorrading en de optimalisatie van de raffinaderijen. Na haar functie als strategisch directeur van de groep Petrofina nam ze bij Total commerciële verantwoordelijkheden op zich binnen de verkoop en de logistiek in de petrochemie en vervolgens als directeur basischemie.

Daarnaast was ze bestuurder van Cepsa, een Spaans beursgenoteerd aardoliebedrijf. In 2012 leidde ze als lid van het directiecomité van de groep Total de business unit Raffinage Petrochemie Oosten, die Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika dekt, om dan benoemd te worden.

Spinoy is sinds 2014 ook onafhankelijk bestuurder van het Franse bedrijf Faurécia, een wereldwijde toeleverancier binnen de automobielsector, en sinds 2016 is ze in België ook bestuurder van Etex, een speler van wereldfaam binnen het domein van de bouwoplossingen en -materialen.