DSV breidt logistiek centrum voor medische middelen uit in North Sea Port

De locatie van de Deense logistieke groep telt nu 36.000 m² magazijnoppervlakte en is volledig uitgerust voor de opslag en distributie van medische apparatuur en farmaceutische middelen.

Trefwoorden: #Albert-Derk Bruin, #Antwerpen, #apparatuur, #België, #Brussel, #Deens, #DSV, #gezondheidszorg. North Sea Port, #haven, #kits, #logistiek, #luchthaven, #medisch, #producten, #temperatuur

Lees verder

Techniek

( Foto: DSV )

ENGINEERINGNET.BE - De uitbreiding in het Gentse deel van de North Sea Port is ingegeven door een sterke groei in de gezondheidssector.

DSV regelt vanuit dit logistieke centrum het vervoer van apparatuur en medicijnen naar ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen in de hele wereld. Het centrum is hier exclusief op gericht.

Om aan de steeds strengere regels te kunnen voldoen die voor medische producten gelden, is de bestaande locatie uitgebreid met een nieuw gebouw waarin de temperatuur volledig automatisch wordt beheerd. De temperatuur blijft zo in alle seizoenen tussen 15 en 25°C liggen. De nieuwbouw telt ruim 10.000 m² en is dertien meter hoog.

Er is verder een vriescel gebouwd, waar de temperatuur op maximaal -20°C ligt, en een koudegebied geconstrueerd met een temperatuur tussen 2 en 8°C. Ook is er een nieuw kantoorgebouw van 1.200 m² neergezet, dat als hoofdkantoor van DSV Solutions België gaat functioneren.

Het nieuwe gedeelte van het complex heeft een capaciteit voor 15.000 pallets. Voor het runnen ervan zijn vijftig extra werknemers nodig, waardoor het totaal op 245 arbeidskrachten komt te liggen.

Het bedrijf biedt hier ook extra diensten aan: medische kits van ziekenhuizen worden na gebruik verzameld, schoongemaakt, gecontroleerd, getest en opnieuw in elkaar gezet, om zo de kits geschikt te maken voor hergebruik. Er is ook een reparatieservice, zodat het centrum als een one-stop shop voor klanten kan functioneren.

Albert-Derk Bruin, Managing Director van DSV Solutions België en Frankrijk, ziet het Gentse deel van de North Sea Port als een ideale locatie voor de distributie van medische producten: "Het ligt op korte afstand van de Antwerpse haven en de luchthaven in Brussel. Dit garandeert een gestroomd distributienetwerk binnen België en de rest van Europa."