ArcelorMittal Gent kiest Siemens voor retrofit

In de Gentse fabriek van ArcelorMittal moesten de bestaande converters vervangen worden. Siemens werd gevraagd om deze retrofit uit te voeren en de bestaande infrastructuur te moderniseren.

Trefwoorden: #ArcelorMittal, #converter, #motoren, #retrofit, #Siemens

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - In de Gentse fabriek zaten tot voor kort drie Simovert MV-converters in hun systeem. Omdat deze converters al dateren uit 2006 was de beschikbaarheid van reserveonderdelen hiervoor niet zo evident.

Omdat dit voor ArcelorMittal voor ernstige downtime kon leiden, werd beslist om een retrofit te laten uitvoeren. Omdat nieuwe componenten perfect moeten integreren in het bestaande waterkoelsysteem werd geopteerd om één ??van de oude converters te vervangen door een nieuwe Sinamics GM150.

De vervangen converter kan nu dienen voor reserveonderdelen voor de resterende twee oude converters en was het probleem van de downtime ook weer van de baan.

Door de probleemloze integratie van de nieuwe converter in het bestaande systeem, kunnen ook de bestaande motoren hergebruikt worden, waardoor een snelle return on investment mogelijk is.