Aviato moet meer dan 500 vacatures op Brussels Airport invullen

Aviato, het vroegere Brussels Airport House, wil met een nieuwe strategie en opleidingen tegemoet komen aan de nieuwe tewerk­stellingsuit­dagingen op de site van Brussels Airport.

Trefwoorden: #Actiris, #Avatio, #Brussels Airport, #opleiding, #POM Vlaams-Brabant, #tewerkstelling, #vacatures, #VDAB

Lees verder

HR

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Brussels Airport is, na de haven van Antwerpen, de grootste economische groeipool van België. Momenteel wordt op de site van de luchthaven de kaap van 500 vacatures overschreden.

Om openstaande vacatures sneller te kunnen invullen, werd in oktober 2013 Brussels Airport House opgericht, een unieke ‘one-stop’ dienst die in het luchthavengebouw zelf alle informatie centraliseert over de tewerkstellings- en opleidingsmogelijkheden op Brussels Airport.

Het ging om een gezamenlijk initiatief van zowel private als publieke partners en de overheden die zich bezighouden met werkgelegenheid en opleiding. De oprichters hiervan zijn: VDAB, Actiris, de provincie Vlaams-Brabant en POM Vlaams-Brabant, BECI, VOKA, SFTL en Brussels Airport Company.

Onlangs werd de naam Brussels Airport House gewijzigd in ‘Aviato’, met als bedoeling om hun activiteit nieuw leven in te blazen en uit te groeien tot de referentie inzake kwaliteitsvolle en duurzame werkgelegenheid op de luchthaven, zowel voor de werkzoekenden als voor de werkgevers.

De doelstellingen blijven dus onveranderd: zo veel mogelijk werkzoekenden aantrekken, begeleiden en ook opleiden, om tegemoet te komen aan de behoeften van de werkgevers in de luchthavenzone. Werkgevers die zelf ook dus een beroep kunnen doen op de diensten van Aviato voor de zoektocht naar en de preselectie en opleiding van toekomstige kandidaten voor hun vacatures.

Opleiding staat centraal in de langetermijnstrategie van Aviato. Er werden opleidingsprogramma’s op maat gelanceerd en gerealiseerd in samenwerking met VDAB en Actiris, maar ook met de toekomstige werkgevers. Deze opleidingstrajecten omvatten taalcursussen, maar ook technische cursussen met betrekking tot de luchthavenberoepen.