Ostend Science Park moet blauwe economie aan Noordzee boosten

UGent, POM West-Vlaanderen en Haven Oostende hebben samen Ostend Science Park opgericht, om de blauwe economie en het marien en maritiem onderzoek in Oostende verder te verankeren.

Trefwoorden: #blauwe economie, #Greenbridge, #Haven Oostende, #incubator, #Ostend Science Park, #POM West-Vlaanderen, #UGent

Lees verder

nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Plassendale I vormde reeds de thuisbasis voor de Greenbridge-incubator, waar de drie partners elkaar ook al vonden, en is het maritiem onderzoekscentrum van Maritieme Toegang in volle opbouw.

UGent versterkt het onderzoeksluik met de aanwezigheid van onderzoeksgroepen en - labo’s in de incubator, geruggesteund door een uitgebreid UGent-consortium rond marien en maritiem onderzoek.

De afgelopen jaren werkte POM West-Vlaanderen het model van Fabriek voor de Toekomst Blue Energy uit, waarbij alle krachten worden gebundeld om deze groeiende economie verder gestalte te geven in West-Vlaanderen. Oostende is de logische uitvalsbasis, gegeven de uitdrukkelijke keuze van de haven om zich te ontpoppen tot uitvalsbasis voor de offshore-industrie.

Met de uitbouw van onderzoekslabo’s en testfaciliteiten, op kleine schaal t.e.m. op grote schaal met een testplatform dat op zee wordt gebouwd, willen de partners de Vlaamse kmo’s alle kansen bieden om nieuwe producten voor deze toekomstgerichte business te ontwikkelen.

Met de oprichting van Ostend Science Park wordt nu nu nog een stap verder gegaan. De Greenbridge-site wordt nu verder ontwikkeld om ondernemingen de kans te bieden om vlakbij de onderzoekers en de faciliteiten hun business uit te bouwen.