• 26/11/2018

Rittal lanceert nieuwe IT-koeloplossingen voor edge scenario’s

Rittal breidt de IT-koelsystemen op basis van koelmiddel uit met de nieuwe vermogensklassen 20 kW en 35 kW. Hierdoor kunnen ze nu vermogens variërend tussen 3 kW en 55 kW leveren.

Trefwoorden: #ICT, #IT-koeloplossingen, #kastenbouwer, #koeling, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In wereldprimeur komt daar nu een hybridevariant met 35 kW bij, die indien nodig een indirecte free cooling inschakelt voor extra energie-efficiëntie. De compacte koelsystemen zijn ook als configuratie met hoge redundantie verkrijgbaar.

Ze ondersteunen de vereisten van de hedendaagse IT-infrastructuren op vlak van betrouwbare werking, zoals dat in het bijzonder noodzakelijk is bij moderne edge computing oplossingen om een permanente gegevensstroom veilig te stellen.

Hybride oplossing voor natuurlijke koeling
Het innovatieve Liquid Cooling Package (LCP) DX/FC Hybrid beschikt zowel over een koelmiddelcircuit (DX = Direct Expansion) als over een apart watercircuit (CW = Cold Water). Afhankelijk van de buitentemperatuur kan zo het precies benodigde koelvermogen gerealiseerd worden.

Het koelapparaat is een bijzonder kostefficiënte oplossing voor locaties met lage tot gemiddelde omgevingstemperaturen, omdat het bij lage temperaturen automatisch de indirecte free cooling gebruikt. Basis hiervoor is een externe hybride condensor waarin een free cooling werd geïntegreerd. Door toepassing van indirecte free cooling, dalen ook de lopende werkingskosten.

Efficiënte en ruimtebesparende koelmiddeloplossingen
De nieuwe LCP DX systemen voor rijkoeling beschikken over een koelvermogen van 20 kW en 35 kW en zijn geschikt voor kleine en middelgrote omgevingen. Beide apparaten zijn invertergeregeld, zorgen voor een IT-conforme koeling en regelen uiterst precies de toevoerluchttemperatuur van de server met een maximale afwijking van circa twee Kelvin. De constante aanpassing van het koelvermogen aan het verliesvermogen in het rack optimaliseert het energieverbruik van de koeling, waardoor ook de IT-kosten dalen.

Met een koelapparaat voor dakmontage en een IT-typische ‘front-to-back’ luchtgeleiding is ook in de kleinere vermogensklassen tot 3 kW een ruimtebesparende rackkoeling realiseerbaar.

Het IT-koelapparaat LCU DX heeft eveneens een compact ontwerp en is in de vermogensklassen 3 en 6,5 kW telkens ook in een redundante variant beschikbaar. De ruimtebesparende montage van de interne unit gebeurt tussen het 19”-niveau en de zijwand.

Deze oplossing werd ontwikkeld in functie van een maximaal betrouwbare werking en beschikt over twee externe units, maar slechts één interne unit. Hierin is een warmtewisselaar met twee koelkringen, twee stroomvoorzieningen en twee aparte regelingen ingebouwd. Een automatische storings- en werkingstijdschakelaar vergroot de veiligheid in IT-omgevingen, die 24/7 in bedrijf zijn.

Eventuele storingsmeldingen leidt het systeem verder naar het Rittal CMC III monitoringsysteem. Omdat zo het rack gericht gekoeld wordt en niet de volledige ruimte, halen bedrijven een maximale energie-efficiëntie.

Hoog performante waterkoeling
Ook in de klasse watergekoelde LCP CW koelsystemen voor rack- en rijkoeling breidt Rittal haar bestaande assortiment uit met apparaten voor hogere IT-vermogensklassen. Met een koelvermogen tot 55 kW op een oppervlak van amper 0,36 m² wordt de beschikbare ruimte in het datacenter optimaal benut.

Door de hoge wateraanvoertemperaturen stijgt het aandeel indirecte free cooling met gereduceerde werkingskosten tot gevolg. Deze oplossing is geschikt in combinatie met een warmtepomp, aangezien de LCP CW glycolvarianten hoge waterteruglooptemperaturen genereren.

Toepassing bij hoge luchtvochtigheid
Verdere bijzonderheid is een verbeterd condensatiebeheer door een nieuwe druppelafscheider die werd geïntegreerd op enkele modellen van de LCP Inline CW serie.

Hierdoor is het systeem ideaal voor toepassing in branches met een hoge luchtvochtigheid of bij lage wateraanvoertemperaturen. Bovendien maakt een nieuwe ‘plug & play’ bevestiging het vervangen van ventilatoren mogelijk zonder gereedschap. <<

Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: RittalBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.