KU Leuven verstevigt samenwerking met Janssen Pharmaceutica

Deze samenwerking is er op gericht om oplossingen te vinden voor een aantal van de meest complexe medische uitdagingen en medische innovaties sneller bij de patiënt te brengen.

Trefwoorden: #gezondheidszorg, #hematologie, #hypertensie, #immunologie, #infectieziekten, #innovatie, #innovatiehub, #Janssen-Cilag, #Janssen Pharmaceutica, #KU Leuven, #KU Leuven Research & Development, #neurowetenschappen, #oncologie, #UZ Leuven, #vaccins, #Wim Robberecht

Lees verder

Techniek

( Foto: Janssen Pharmaceutica )

ENGINEERINGNET.BE - Janssen Pharmaceutica en Janssen-Cilag versterken hun banden met KU Leuven, KU Leuven Research & Development en UZ Leuven, als aanvulling op de jarenlange samenwerking.

Zij tekenden daartoe een intentieverklaring, die onderzoekers in staat stelt om academisch hoogstaand onderzoek en ontwikkeling te koppelen aan de vertaalcapaciteiten van de industrie, aan klinisch onderzoek en de doorstroom van innovatie naar patiënten.

Zowel Janssen als KU Leuven en UZ Leuven spelen wereldwijd een voortrekkersrol op het vlak van innovatie in de gezondheidszorg. Zo werd KU Leuven eerder dit jaar door Reuters erkend als de meest innovatieve universiteit van Europa en is Leuven een belangrijke innovatiehub in de wereld.

Het samenwerkingsverband is ontworpen voor intensievere samenwerking en exploratie van verschillende domeinen zoals:

  • Beloftevolle wetenschap rond vroege biologie en therapeutische concepten in Janssen’s kerngebieden (immunologie, oncologie/hematologie, neurowetenschappen, infectieziekten en vaccins, pulmonale hypertensie).
  • Optimale patiëntenbehandeling en -begeleiding.
  • Data-analyse en data wetenschap.
  • Innovatieve modellen voor klinische studies.
  • Logistiek en productie.
  • Technologie- en licentieopportuniteiten.

Daarnaast gaan de partners op zoek naar strategische onderzoeksdomeinen waar ze nationaal en/of internationaal een leidinggevende rol kunnen ontwikkelen.

“Bouwen aan de gezondheidszorg van morgen vergt de multidisciplinaire inzet van vele partners”, zegt Wim Robberecht, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven. “Met deze overeenkomst scheppen UZ Leuven en Janssen een breder kader voor de vele reeds bestaande samenwerkingen en voor nieuwe gemeenschappelijke projecten gericht op de ontwikkeling van innovatieve medische behandelingen.”