Nieuw Ecuadoraans contract voor Jan De Nul

Het gemeentebestuur van Guayaquil en Jan De Nul Group hebben een contract getekend voor het baggeren en onderhouden van het 95 kilometer lange toegangskanaal tot de haven van Guayaquil.

Trefwoorden: #baggeren, #cutterzuiger, #Ecuador, #expoitatie, #Guayaquil, #haven, #Jan de Nul, #Jan Neckebroeck, #kanaal, #Latijns-Amerika, #sleephopper, #terminal, #tolheffing

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan de Nul Group )

ENGINEERINGNET.BE - “Deze nieuwe uitdaging zet ons op de kaart langsheen de Westkust van Latijns-Amerika,” zegt Jan Neckebroeck, Area Manager voor Latijns-Amerika bij Jan De Nul Group.

“Dankzij dit contract zal de haven van Guayaquil kunnen concurreren met de modernste Latijns-Amerikaanse haventerminals uit de buurlanden, wat een boost zal geven aan de Ecuadoraanse economie en bevolking.”

Dit is een grote opdracht voor Jan De Nul Group. Het bagger- en bouwbedrijf gaat de verdieping van het bestaande toegangskanaal naar de haven over een afstand van 95 kilometer uitvoeren.

Dit kanaal wordt tot zo’n 12,5 meter verdiept, en de Guayas-rivier tot 7,5 meter. In de maritieme toegang tot het havenkanaal, lokaal bekend als ‘Los Goles’, zal Jan De Nul ook de rotsformaties op de zeebodem verwijderen.

Voor de baggerwerken worden drie moderne middelgrote sleephopperzuigers en een grote cutterzuiger ingezet. Voor de verdiepingswerken moet zo’n 25 miljoen m³ materiaal verwijderd worden.

De verdieping van het toegangskanaal zal minder dan een jaar duren. De baggerwerken in de Guayas-rivier zullen drie jaar in beslag nemen. Ook neemt het bedrijf het onderhoud en de exploitatie van het kanaal gedurende 25 jaar na de verdiepingswerken voor rekening.

De kosten voor de baggerwerken worden gefinancierd door het bedrijf zelf en zullen via tolheffing op de scheepvaart gerecupereerd worden. Daartoe wordt een state-of-the-art Vessel Traffic Service, ofwel verkeersleiding voor de scheepvaart, en een tolheffingssysteem geïnstalleerd.