Winnaars AstraZeneca Foundation Awards 2018 bekend gemaakt

De AstraZeneca Foundation, het FWO en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S. - FNRS) hebben de namen bekendgemaakt van de 4 winnaars van de AstraZeneca Foundation Awards 2018.

Trefwoorden: #AstraZeneca Foundation, #award, #F.R.S. - FNRS, #Fonds de la Recherche Scientifique, #FWO, #onderzoek

Lees verder

Nieuws

( Foto: AstraZeneca Foundation )

ENGINEERINGNET.BE - De winnaars van 2018 zijn Prof. dr. Piet Ost (UGent), Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven), Dr. Pauline Boeckxstaens (UGent) en Dr. Thomas Marichal (ULiège). Zij werden bekroond voor hun baanbrekend onderzoek en ontvangen ieder een cheque van 25.000 euro.

  • Prof. dr. Piet Ost wordt beloond voor zijn innovatieve methoden in de aanpak van de behandeling van prostaatkanker. Hij is sinds 2012 kliniekhoofd op de dienst Radiotherapie van UZ Gent en is tevens vicevoorzitter van de EAU Young Academic Urologists Prostate Cancer Working Party en actief lid van de multidisciplinaire groep voor urologie en huidkanker in UZ Gent.
  • Prof. dr. Filip Raes wordt beloond voor zijn baanbrekend onderzoek in de strijd tegen depressie.Hij is hoogleraar aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de KU Leuven en is lid van de Tuchtraad van de Psychologencommissie. Daarnaast is hij ook redacteur voor verschillende tijdschriften, waaronder Mindfulness en Journal of Experimental Psychopathology.
  • Dr. Pauline Boeckxstaens wordt beloond voor haar onderzoek naar de behandeling van multimorbiditeit. Zij is postdoctoraal onderzoekster in de vakgroep Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnsgezondheidszorg van UGent. Daarnaast heeft de laureate diverse artikelen gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, zoals Journal of Comorbidity en Health Expect.
  • Dr. Thomas Marichal wordt beloond voor zijn onderzoek naar pulmonale immuuncellen. Hij werkt voor het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) en heeft al vele prijzen gewonnen voor zijn onderzoek. Hij is ook lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de Belgian Immunological Society en de European Respiratory Society.

Op de foto (vlnr.): Thomas Marichal, Pauline Boeckxstaens, Piet Ost en Filip Raes.

ACHTERGROND
Met deze prijs vervult de AstraZeneca Foundation een van haar hoofddoelen, namelijk het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en maatschappij. De stichting wil ook de ontwikkeling van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek op diverse gebieden van de volksgezondheid stimuleren.

In samenwerking met het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) en het Fonds de la Recherche Scientifique (F.R.S.-FNRS) reikt de AstraZeneca Foundation prijzen uit voor wetenschappelijke uitmuntendheid voor innovatief medisch onderzoek.