Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen richten Novel Food Platform op

Het Novel Food Platform wil kmo’s ondersteunen om nieuwe producten in de voedingssector te ontwikkelen. Die kunnen er ook terecht voor vragen over de complexe Europese Novel Food wetgeving.

Trefwoorden: #Flanders' Food, #KMO, #Novel Food Platform, #POM West-Vlaanderen, #voeding, #voedsel

Lees verder

Nieuws

( Foto: nitr - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Flanders’ FOOD en POM West-Vlaanderen hebben besloten om in 2019 samen een Novel Food Platform op te richten met als hoofddoel kmo’s te informeren over de complexe Europese Novel Food wetgeving en de bijhorende procedures.

Het platform zal bedrijven ondersteunen door hen te helpen bij het screenen van hun innovaties en hen te begeleiden tijdens de procedures. Verder wordt er ook gezorgd voor een lerend netwerk waar meer ervaren bedrijven samen met minder ervaren bedrijven zullen nadenken over de veiligheid en het vermarkten van de voeding van de toekomst.

Workshops, informatiesessies en een brochure moeten kmo’s helpen het bos door de bomen te zien. Daarnaast zal ook informatie voorzien worden rond IP en licenties in kader van bescherming van intellectuele eigendom. Bedrijven die een dure procedure doorlopen om hun producten op de markt te brengen, willen deze ook beschermen ten aanzien van concurrenten.

Dit initiatief wordt doelbewust eerst uitgerold vanuit West-Vlaanderen, omdat deze provincie gekenmerkt wordt door een sterke voedingscluster die innovatie hoog in het vaandel draagt. Later volgen de andere provincies.