IONITY gaat in zee met SPIE voor implementatie 400 laadstations

SPIE sleept een contract met IONITY in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa tegen 2020.

Trefwoorden: #elektrische voertuigen, #IONITY, #laadinfrastructuur, #laadpaal, #opladen, #SPIE

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET.BE - De 400 laadstations, gepland voor 2020, zullen voornamelijk gelegen zijn langs belangrijke wegen en uitgerust worden met gemiddeld zes oplaadpunten, elk met een capaciteit van maximaal 350 kW.

SPIE kreeg de opdracht om twee soorten activiteiten uit te voeren: de voorbereiding van 66 laadstations in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slovakije, en de implementatie van 103 stations in Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Hongarije en Nederland.

Het bedrijf zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende fasen die voorafgaan aan de installatie van de laadstations, waaronder de planning, naleving en voorbereiding van de laadstations.

De stations zullen voldoen aan de Europese CSS-norm (Combined Charging System) en uitgerust zijn met een elektrische transformator die aangepast is voor de levering van gelijkstroom. De implementatie van de stations omvat de installatie van maximaal zes oplaadpunten op elk station, de bedrading en hun aansluiting op het netwerk.

In België heeft SPIE al vier laadstations geïnstalleerd en werkt momenteel op twee sites met een twaalftal laadstations, in Thieu en in Froyennes.


ACHTERGROND
IONITY is in 2016 opgericht als een joint venture van de autofabrikanten BMW, Mercedes -Benz, Ford, Audi en Porsche (Volkswagen Group). Het is gevestigd in het Duitse München en bouwt aan een netwerk van hoog vermogen-laadstations voor elektrische voertuigen in heel Europa.