AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

AB InBev toont haar plannen om over de komende 2 jaar 42 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar bottelarij in Hoegaarden, waar er nood was aan capaciteitsuitbreiding.

Trefwoorden: #AB Inbev, #bottelerarij, #brouwerij, #Hoegaarden, #uitbreiding

Lees verder

Techniek

( Foto: By LLN - Self-photographed, CC BY-SA 3.0 )

ENGINEERINGNET.BE - De plannen voor extra capaciteit in Altenaken maken deel uit van de lange termijn strategie van AB InBev voor België en focussen op de wereldwijde groei van het biermerk Hoegaarden.

Karen Rombaut, brouwerijmanager Hoegaarden: “We gaan een lange bouwfase tegemoet. Eens de bouw er staat is het plan om een nieuwe afvullijn te installeren en de magazijnen en de warme kamers (voor de hergisting van het bier) verder uit te breiden.”

AB Inbev kreeg alvast van de provincie Vlaams-Brabant groen licht om haar bottelarij en logistieke activiteiten uit te breiden in Altenaken.

De bouw van extra afvulcapaciteit zal plaats vinden op het terrein van de bestaande bottelarij in de Altenakenweg. De voorbereidende werken zijn ondertussen al gestart en de operationele start van de nieuwe afvullijn is voorzien voor begin 2020.