Chemiesector plant verdubbeling spoorvervoer tegen 2030

De Belgische chemiesector wil het vervoer van chemie­producten per spoor in de komende tien jaar verdubbelen. Op dit moment gebeurt al 15 tot 20% van het goederen­vervoer via spoor.

Trefwoorden: #chemie, #chemiesector, #essenscia, #spoorwegvervoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: atic12 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Toch is het aandeel van het spoorvervoer in de totale transportvolumes van de sector eerder beperkt tot zowat 5%. Dit percentage verdubbelen is voor de chemiebedrijven zowel een kwestie van competitiviteit als van duurzaamheid.

De chemiesector zet mee de schouders onder de ambitie van Rail Freight Forward, een coalitie van Europese spoorvrachtoperatoren en -verenigingen, om het vrachtvervoer via spoor in Europa tegen 2030 te verdubbelen.

De sector van de chemie en life sciences levert namelijk al jaren inspanningen om de modal shift in het goederentransport te realiseren. Zo wordt minder dan 30% van de transportvolumes in de sector via de weg vervoerd. Het merendeel gebeurt via milieuvriendelijkere alternatieven zoals schip, binnenvaart, pijpleiding en spoor.

Om het spooraandeel verder op te krikken van 5 naar 10% heeft de sector echter nood aan meer betrouwbaarheid, meer flexibiliteit en een meer klantgerichte aanpak.

Yves Verschueren en Frank Beckx, gedelegeerd bestuurders van essenscia en essenscia vlaanderen: “Om die ambitie mogelijk te maken, is er nood aan meer samenwerking doorheen de ganse logistieke keten, zelfs over de grenzen heen. Spoortransport is voor onze sector een cruciale transportmodus, maar bedrijven hebben nood aan meer efficiëntie en gebruiksgemak.”

De sectorfederatie pleit dan ook voor de uitbouw van logistieke spoorzones rondom chemieclusters met specifieke diensten zoals parking, bewaking, reiniging en herstelling van tankwagens en spoorwagons. Ook de verdere ontwikkeling van internationiale corridors voor spoorvervoer, zoals de IJzeren Rijn, blijft een prioriteit.

essenscia wil trouwens met Infrabel, Railport, de Belgische havens en andere stakeholders blijven samenwerken aan een meer flexibel goederentransport en een verregaande digitalisering van het spoorvervoer.