BENEO investeert 4,3 miljoen euro in nieuwe Waalse productie-unit

De wereldwijde vraag naar plantaardige eiwitten blijft groeien, vandaar deze eerste investering in een extra unit op de BioWanze-site, waarbij grotere investeringen in het verschiet liggen.

Trefwoorden: #André Tonneaux, #BENEO, #biobrandstof, #BioWanze, #Christoph Boettger, #plantaardige eiwitten, #productie-unit, #tarwe-eiwit, #tarwebloem, #vezels, #vleesvervangers, #voedseltechnologie, #Wallonië, #werkgelegenheid

Lees verder

Techniek

( Foto: BENEO )

ENGINEERINGNET.BE - "Hiermee zet BENEO de eerste stappen om hun portfolio uit te breiden met eiwit van de nieuwe generatie," aldus Christoph Boettger, Member of the Executive Board BENEO.

"De marktcijfers bevestigen dat we op de goede weg zijn: tarwe-eiwit is het meest gebruikte plantaardige eiwit in nieuwe lanceringen van vleesvervangers in 2018 - een markt die naar verwachting verder zal groeien."

Consumenten verlangen meer en meer vleesvervangers: meer dan een consument op twee in Europa verhoogt de consumptie ervan, aldus de Innova Meat Substitute Survey 2017.

"We zijn verheugd om de fabriek te operationaliseren voor de plantaardige eiwitten van BENEO," stelt André Tonneaux, Directeur CropEnergies BioWanze. "Met de productie van het nieuwe eiwit dragen we op de lange termijn bij aan de lokale werkgelegenheid en duurzaamheid."

Zowel de directe als de indirecte tewerkstelling zal een positieve impuls krijgen: drie medewerkers per ploegendienst en één medewerker voor operationele documentatie, kwaliteit en logistiek zullen het team versterken. Ook de indirecte werkgelegenheid zal baat hebben bij een geschat aantal van 20 tot 25 mensen die de logistiek uitvoeren.

BioWanze verzekert groei en werkgelegenheid door continue investeringen in Wallonië. De nieuwe fabriek opent de weg voor mogelijk grote extra investeringen in de toekomst.

Het breidt ook de BioWanze-portefeuille van voedsel, vezels, voedingsmidddelen en biobrandstof uit, evenals de knowhow van het bedrijf met betrekking tot de verwerking van voedseltechnologie.

Het geproduceerde plantaardige eiwit is gebaseerd op tarwebloem, natuurlijke tarweproteïne / gluten en water. Met een neutrale smaak en een stabiele textuur moet het product vlees vervangen in producten zoals hamburgers, nuggets en bolognaisesaus.