Jonge ingenieurs kiezen steeds vaker voor energiesector

Naar aanleiding van de Dag van de ingenieur heeft rekruteringsexpert Hays opgemerkt dat er steeds meer studenten ingenieur interesse tonen in een een job in de energiesector.

Trefwoorden: #energiesector, #Hays, #ingenieur, #rekrutering, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: jozefmicic - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Hays merkte het afgelopen jaar een stijgende vraag bij afgestudeerde ingenieurs die gaan voor een job in de energiesector. Die sector heeft een goede reputatie dankzij de goede voorwaarden die zij bieden.

Melanie D’Huyvetter, rekruteringsexperte in Engineering & Technology bij Hays: “Studenten ingenieur zijn net als iedereen bezig met het milieu en hernieuwbare energie. Zij vinden het belangrijk om ook op hun werk de lijn uit hun privéleven door te trekken.”

Wie afstudeert als ingenieur is bijna zeker dat hij/zij meteen kan starten. Er zijn nog steeds grote tekorten op de jobmarkt in die sector. En dan vooral bij technische ingenieurs in de gespecialiseerde richtingen zoals Research & Development en Automation.

Wat verder ook nog opvalt, is dat studenten ingenieur zich vooraf al goed informeren over mogelijk toekomstige jobs. Ze trekken vaak met doelgerichte vragen richting een rekruteerder.

Bedrijven aan de andere kant zijn vaak veeleisend en op zoek naar de ideale kandidaat. Eens deze kandidaat gevonden wordt, nemen ze vaak een loyale kracht aan. Ingenieurs die op zoek gaan naar een nieuwe functie informeren zich vaak goed voor ze een overstap maken naar een nieuw bedrijf. Als ze zich er goed voelen, blijven ze er meestal ook lang.