Gimv investeert in Duitse energieopslagspecialist

Gimv heeft een meerderheidsbelang genomen in het Duitse Smart Battery Solutions, waarvan de producten in veel e-mobilitytoepassingen gebruikt worden zoals onder andere in e-bikes en drones.

Trefwoorden: #batterij-opslag, #Gimv, #investeren, #Smart Battery Solutions

Lees verder

Techniek

( Foto: Smart Battery Solutions )

ENGINEERINGNET.BE - Smart Battery Solutions (SBS) werd in 2010 door vier sectorexperts opgericht en stelt ongeveer 50 werknemers te werk.

Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt lithium-ion batterijsystemen voor laagspanningstoepassingen tot 60 volt. Het productassortiment is breed: van de assemblage van extern geproduceerde batterijen op maat van de klant tot de ontwikkeling en productie van intelligente energieopslagsystemen en oplaadtechnologieën.

SBS heeft ook een aantal eigen batterijbeheersystemen ontwikkeld, die de werking van batterijen regelen en een veilig gebruik garanderen.

Hun producten worden in een groot aantal e-mobilitytoepassingen gebruikt, ondermeer in e-bikes, e-scooters, vaartuigen en drones. Daarnaast zijn ze ook terug te vinden in stationaire toepassingen, zoals in apparaten voor continue stroomvoorziening.

In 2018 werd SBS door de Financial Times opgenomen in de top 1.000 van bedrijven uit 31 Europese landen met de hoogste jaarlijkse omzetgroei tussen 2013 en 2016. In het magazine Focus Money stond het op de eerste plaats in de rangschikking van Duitse groeikampioenen in zijn sector.

Er werden geen financiële details bekendgemaakt over deze transactie.