North Sea Port wint internationale prijs voor beste tankopslaghaven

Tijdens de Tank Storage Awards in Rotterdam sleepte North Sea Port voor het tweede opeenvolgende jaar de prijs voor de beste haven voor tankopslag binnen.

Trefwoorden: #aardolieproducten, #Amsterdam, #Antwerpen, #biodiesel, #bulk, #Central Europe Pipeline System, #chemicaliën, #fruitsappen, #gassen, #goederenoverslag, #haven, #Marseille, #meststoffen, #North Sea Port, #prijs, #tankopslag, #Tank Storage Awards, #vloeibaar, #zeevaart

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - De prijs werd uitgereikt op de derde editie van de Tank Storage Awards in Rotterdam. Deze prijzen zijn een erkenning voor bedrijven die op hun manier uitblinken in veiligheid, innovatie of algemene opslag.

North Sea Port was genomineerd voor de categorie ‘Best Port Award’ en streed tegen de havens van Antwerpen, Amsterdam (Nederland) en Marseille (Frankrijk) voor de titel van beste tankopslaghaven.

Vloeibare bulk staat voor 29% van de goederenoverslag via zeevaart. North Sea Port is zo een belangrijke haven voor aardolieproducten, biodiesel, chemicaliën, vloeibare meststoffen, fruitsappen en gassen.

De huidige 3,9 miljoen m³ opslagcapaciteit maakt het mogelijk om reserves van vloeibare bulk aan te leggen op korte en op lange termijn. In de toekomst zal deze opslagcapaciteit verder vergroten tot 4,7 miljoen m³.

Als duurzame haven zet North Sea Port bovendien in op de productie van bijna 1 miljoen ton biobrandstof (bio-ethanol en biodiesel) per jaar.

North Sea Port biedt heel wat voordelen voor het afhandelen van vloeibare bulk en andere soorten lading: de ligging aan de Noordzee tot 32 kilometer landinwaarts, de diepgang tot 17 meter, de filevrije achterlandverbindingen en de gespecialiseerde terminals voor tankopslag.

Door zijn centrale ligging in het logistieke hart van Europa en zijn mix van transportverbindingen met het Europese achterland is North Sea Port een echte economische draaischijf. Daarnaast is North Sea Port verbonden met het ‘Central Europe Pipeline System’ (CEPS).