AB InBev investeert in transport via binnenvaart

AB InBev gaat voortaan zijn bier Stella Artois per boot vervoeren van Jupille naar de haven van Antwerpen, waardoor het zo’n 5.000 vrachtwagens per jaar van de baan kan halen.

Trefwoorden: #AB InBev, #bierboot, #binnenvaart, #CO2-uitstoot, #duurzaam, #transport

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

ENGINEERINGNET.BE - Deze 'bierboot' is een samenwerking tussen AB InBev, Euroports en TFC en er zal wekelijks 8 keer een vervoer over water georganiseerd worden. Er zullen wekelijks gemiddeld 100 containers op deze manier vervoerd worden.

Het parcours gaat van Luik via het Albertkanaal naar de haven van Antwerpen. Transport over water heeft een positief effect op het milieu en op de maatschappij. De waterwegen zijn nog flexibel en lopen niet vast, in tegenstelling tot de wegen, en CO2 reductie is daarvan het gevolg.

Fabio Sala, baas voor AB InBev in België en heel Centraal Europa: “Vanuit ons thuisland België willen we dat onze bieren wereldwijd bierliefhebbers bereiken, maar op een duurzame manier. We investeerden in dit specifieke project en hebben als doelstelling om tegen 2025 25% minder CO2 uit te stoten. Deze shift draagt daartoe bij.”

Naast een lagere druk op het Belgische wegennet, heeft de 'bierboot' ook een positieve impact op de maatschappij. In 2019 zullen hierdoor ongeveer 5.000 vrachtwagens van de weg gehaald worden. Dit is goed voor een jaarlijkse CO2-reductie van 30%.


Op de foto:
De nieuwe 'bierboot' werd ingehuld in het bijzijn van Eerste Minister Charles Michel, gouverneur Hervé Jamar en burgemeester Willy Demeyer.