Eerste steen logistiek demonstratiecentrum Log!Ville geplaatst

Vandaag werd de eerste steen van het demonstratiecentrum Log!Ville op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel gelegd. De opening is voorzien voor september 2020.

Trefwoorden: #demonstratiecentrum, #Log!Ville, #logistiek, #VIL

Lees verder

Nieuws

( Foto: Provincie Antwerpen - © Lawrence Schoonbroodt )

ENGINEERINGNET.BE - Met Log!Ville wil VIL de logistieke sector in Vlaanderen helpen innoveren door praktische toepassingen en vernieuwende concepten te ontdekken, demonstreren, testen en laten ervaren.

Danny Van Himste, voorzitter van VIL: “De focus zal liggen op mature B2Binnovatie die nog niet mainstream terug te vinden is in het bedrijfsleven. Er is ook plaats voor vernieuwende concepten als inspiratie voor de sector.”

Het gebouw zal bestaan uit vier onderdelen: een fysieke demonstratiezone, een virtuele belevingsruimte, een co-creatiegedeelte en een polyvalente ruimte. In de fysieke demonstratiezone van 1.333 m² zullen bezoekers de nieuwste toepassingen in de logistiek kunnen ontdekken en testen, gaande van exoskeletten over AGV’s naar slimme brillen.

In de Digital Experience Center van 518 m² wacht de bezoekers een digitale beleving. De co-creatieruimte, de Logistics Innovation Accelerator genoemd, wordt een ruimte van 400 m² waar innovatie in de logistiek live zal gebeuren.

Bedrijven, onderzoeksinstellingen en startups zullen er via corporate venturing en co-creatie samenwerken aan een digitale, duurzame logistiek als gamechanger. De polyvalente ruimte van 523 m² tot slot zal dienen voor het organiseren van seminaries, vergaderingen en evenementen.

In dit project treedt POM Antwerpen op als bouwheer en VIL als exploitant.


ACHTERGROND
Log!Ville zal internationaal samenwerken met alliantiepartners zoals Fraunhofer, Georgiatech University en Supply Chain Asia. Hierdoor zullen logistieke professionals wereldwijde innovaties kunnen ontdekken. Vlaanderen versterkt zo zijn ‘gateway to Europe’.

VIL rekent op zo’n 6.000 bezoekers per jaar. Doel is innovatie en valorisatie van onderzoek in de logistiek te versnellen en de resultaten eenvoudig bereikbaar te maken voor alle actoren in de supply chain.

VIL en POM Antwerpen ontvangen voor de bouw en inrichting van Log!Ville een subsidie van 2.634.500 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).