Studententeam wil prijzen pakken met nieuwe elektrische racewagen

Vorige week stelde het Leuvense studententeam Formula Electric Belgium haar nieuwste elektrische racewagen voor, die de naam Umicore Eclipse kreeg. Het team koestert hoge verwachtingen.

Trefwoorden: #elektrische racewagen, #Formula Electric Belgium, #studententeam

Lees verder

Nieuws

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Het studententeam van de KU Leuven en hogeschool Thomas More heeft deze wagen in de loop van het academiejaar volledig zelf ontworpen en gebouwd.

De racewagen, met een vermogen van 201 pk en een gewicht van slechts 200 kg, is een sterk staaltje van innovatieve technologie en trekt op tot 100 km/u in amper 2,6 seconden, wat sneller is dan de nieuwste generatie Formule E-wagens.

Tijdens de zomer nemen de Belgische studenten het in verschillende Formula Student competities op tegen een 250-tal andere teams van over de hele wereld. Met deze wagen hopen ze in meerdere disciplines een podiumplaats te bemachtigen.

Tijdens deze wedstrijden zal niet enkel gekeken worden naar de snelheid van de wagen. Ook naast het circuit vallen punten te rapen. Zo zullen de studenten onder andere een business case uitwerken en de innovatie in hun wagen moeten aantonen voor een jury van experts.