Sonaca Aircraft verhuist naar ruimere locatie

Vorige week trok Sonaca Aircraft van Charleroi naar zijn nieuwe lokalen op het vliegveld van Temploux/Namen (EBNM). De officiële inhuldiging staat gepland voor september 2019.

Trefwoorden: #Namen, #Sonaca 200, #Sonaca Aircraft, #Temploux

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sonaca Aircraft )

ENGINEERINGNET.BE - De Aérodrome de Namur is eigenaar van de bouwwerken. Sonaca Aircraft huurt er een 2.000 m² grote assemblagehal, opslagruimte, bureaus, vergaderzaal, en een showroom. Een verharde asfaltbaan van bijna 700 meter, die vorige zomer gelegd werd, was een absolute voorwaarde voor deze verhuis.

Het bedrijf zal vanaf deze zomer zijn productie van de eenmotorige tweezitter Sonaca 200 optrekken naar twee toestellen per maand. Dit jaar wordt op 21 toestellen gemikt, maar op de nieuwe locatie zou er ruimte genoeg zijn voor een jaarproductie van 80 toestellen.

De certificatie aanvraag voor dit toestel werd in augustus 2015 ingediend en het type certificaat kwam er in juni 2018. Naast het basistoestel werd onlangs ook een Trainer Pro-versie voor vliegscholen gelanceerd.

Die is voorzien van een glazen cockpit met Garmin G500 TXI 10.6-inch screen (Primary Flight Display) en Garmin GTN 650 GPS (GPS-radio-transponder).


Sonaca Aircraft is een filiaal van Sonaca waarvan het Waalse Gewest voor 97% eigenaar is.

Video: