Afval- en recyclagesector lanceert website voor invulling vacatures

De sectorfederaties go4circle en COBEREC lanceren Recyclingjob.be om 400 vacatures ingevuld te krijgen, waarbij de verwachting is dat het aantal banen in deze sector snel verder groeit.

Trefwoorden: #afval, #chauffeurs, #circulaire economie, #COBEREC, #elektromechanici, #Facebook, #Forem, #go4circle, #jobs, #kraanmannen, #laboranten, #recyclage, #Recyclingjob.be, #Stany Vaes, #vacatures, #Waals, #Wallonië

Lees verder

Nieuws

( Foto: hroephoto - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De komende jaren wordt de circulaire economie verder geïmplementeerd in Wallonië.

Hierdoor komen er tegen 2020 ruim 36.000 banen bij in België. Er staan nu al zo'n 400 vacatures open.

"Bedrijven in de sector hebben moeite met het aanwerven van profielen zoals chauffeurs, kraanmannen, laboranten en elektromechanici,"aldus Stany Vaes, algemeen directeur van go4circle.

"Deze tekorten aan arbeidskrachten zetten momenteel een rem op de ontwikkeling van de sector, en neemt de komende jaren alleen maar toe, gezien de verwachte ontwikkeling van de circulaire economie."

De sector lijdt nog steeds aan een negatief imago. Vaes: "Afval stinkt en is vies." Het grote publiek stopt vaak bij deze vaststelling. Toch biedt afvalbeheer lokale jobs en andere voordelen, aldus Stany Vaes.

"Onze bedrijven werven aan op basis van opgedane ervaring, niet op basis van behaalde diploma's. Daarnaast bieden we echte kansen voor medewerkers, die vanop het terrein kunnen doorgroeien naar een managementfunctie."

Go4circle en COBEREC lanceren nu de website Recyclingjob.be, die informatie verzamelt over werken in deze sector, met de steun van Wallonië.

Daarnaast zullen de federaties eind 2019, in samenwerking met Forem (Bergen, Luik en Namen), Job Days organiseren met specifieke aandacht voor kraanmannen (en vrouwen) en chauffeurs.

Om het imago van de sector te verbeteren, vacatures ingevuld te krijgen en de ontwikkeling van de circulaire economie te stimuleren, komt er ook een aanwervingsinitiatief onder de titel "Des jobs dans l’R du temps".

Stany Vaes: "Recycleren, recupereren, re-integreren en reduceren zijn de sleutelwoorden om de circuits te sluiten. We hebben daarvoor verschillende profielen nodig die op de markt schaars zijn.

Om hun aandacht te trekken, lanceren we ook een Facebook-pagina genaamd Recyclingjob met informatie over onze sector en links naar vacatures."