Picanol zet LNG-trucks in voor containertransport

Picanol zet sinds kort, in samenwerking met één van zijn belangrijkste transportpartners Group-GTS, twee LNG-trucks in voor het container­transport tussen Ieper en Antwerpen.

Trefwoorden: #binnenvaart, #CO2, #containertransport, #LNG, #Picanol

Lees verder

Techniek

( Foto: Picanol )

ENGINEERINGNET.BE - Vanuit de verzen­dings­afdeling van Picanol vertrekken er dagelijks containers met weefmachines naar alle hoeken van de wereld. Het gros van onze weef­machines vertrekt per zeevracht naar onze klanten wereldwijd.

Daarom werd op zoek gegaan naar mogelijkheden om het transport van en naar de havens met minder CO2-emissies te organiseren. Zo hebben we in samenwerking met Group-GTS beslist om vrachtwagens op LNG (Liquefied Natural Gas) in te zetten.

Het inzetten van LNG bij de containertransporten zorgt voor een aanzienlijke verlaging in de uitstoot van SOx, NOx, roetdeeltjes en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Dergelijke vrachtwagens stoten ook minder CO2 uit (minimum 20% vermindering).

Momenteel worden er twee LNG-trucks ingezet en rijden in vaste pendeldiensten, omdat het netwerk tankstations nog vrij beperkt is.