Onthulling eerste hyperloopsysteem in Europa (+video)

De eerste Europese hyperloop is nu compleet met alle kernelementen, waaronder de hyperloop baanwisseltechnologie. Dit brengt een duurzaam alternatief voor korte afstandsvluchten dichterbij.

Trefwoorden: #baan, #baanwissel, #BAM Groep, #buis, #EIT, #EU, #Europese Hyperloop Centrum, #Goudsmit Magnetics, #Hardt Hyperloop, #infrastructuur, #Mars Geuze, #netwerk, #snelheid, #standaardisatie, #Tata Steel, #voertuig

Lees verder

Techniek

( Foto: Hardt Hyperloop )

ENGINEERINGNET.BE - De baanwisseltechnologie stelt hyperloopvoertuigen in staat om van de ene naar de andere buis te wisselen, zonder gebruik te maken van bewegende onderdelen in het voertuig of in de baan.

Hierdoor kunnen voertuigen hun hoge snelheid behouden en naadloos van route wisselen door in- en uit te voegen in het netwerk.

"Na twee jaar onderzoek, hebben we nu als eerste in Europa een functioneel hyperloopsysteem opgeleverd," aldus Mars Geuze, CCO Hardt Hyperloop. "De innovatieve baanwisseltechnologie stelt ons in staat om in de nabije toekomst een heel hyperloop netwerk te bouwen."

De volgende fase krijgt vorm in het Europese Hyperloop Centrum. Deze faciliteit omvat een grote R&D ruimte en een presentatie- en ervaringsruimte. Ook komt er een 3 kilometer lange baan voor het testen op hoge snelheid van voertuigen die partners voor de hyperloop ontwikkelen.

Dit vormt de basis voor standaardisatie in de Europese hyperloop infrastructuur en technologie. Dat is van essentieel belang, om een goede doorstroming van dit type vervoer over de landsgrenzen heen te garanderen. Dit in tegenstelling tot de huidige situatie op het Europese netwerk van treinen en spoorwegen.

Momenteel wordt er gezocht naar een geschikte locatie in Europa voor het Hyperloop Centrum. Doel is om het centrum binnen twee jaar operationeel te hebben.

Het voltooien van het huidige hyperloopsysteem werd mogelijk gemaakt in nauwe samenwerking tussen Hardt Hyperloop en haar internationale partners.

Onder meer Tata Steel, Nederlandse organisaties BAM Groep en Goudsmit Magnetics, Duitse organisaties Busch en Continental, het Italiaanse Prysmian Group, en het Zweeds-Zwitserse ABB speelden hierin een grote rol.

Hardt Hyperloop ontvangt daarnaast ook financiële steun van EU-organisaties, zoals EIT InnoEnergy.


Video