Bouw megagrootte multimodale site in North Sea Port

Het Turkse logistieke bedrijf Ekol Logistics en het Belgische groepagebedrijf Transuniverse Forwarding gaan een multimodale site van 40 hectare in North Sea Port ontwikkelen.

Trefwoorden: #containers, #Ekol Logistics, #North Sea Port, #overslag, #transport, #Transuniverse Forwarding

Lees verder

Techniek

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - Transuniverse Forwarding baat momenteel in Gent een zogenaamde crossdock-center uit voor zijn groupage­trans­porten van en naar heel Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

In dit overslaggebouw worden zendingen samengebracht en over vrachtwagens of intermodale containers verdeeld om naar de verschillende bestemmingen te vertrekken. Deze goederenstromen kennen al meerdere jaren een forse groei, zodat de huidige installaties ontoereikend zijn geworden.

“Wij hebben een optie genomen om op een terrein van 10 hectare een nieuw crossdock-center van 20.000 m² te bouwen. Dit zal 140 laadkaaien en laadkuilen tellen. De overslag gebeurt deels geautomatiseerd of gerobotiseerd”, zegt Frank Adins, voorzitter van Transuniverse Forwarding Group.

Omdat de containers en trailers bestemd voor het Verenigd Koninkrijk per schip verscheept worden, gaan Ekol Logistics en Transuniverse ook een ro-ro terminal bouwen op de kop van het Kluizendok.

Adins stelt: “Door de Brexit wordt een grote congestie in de kanaalhavens verwacht. Hierdoor ontstaan kansen om het vervoer per schip te organiseren naar meer noordelijk gelegen havens in het Verenigd Koninkrijk, in combinatie met spoorverbindingen van en naar het Europese achterland”.

Deze ontwikkelingen passen prima in de doelstellingen van North Sea Port. De haven heeft de ambitie om het Kluizendok verder te ontwikkelen als multimodaal (logistiek) knooppunt in Europa.

Vandaag behandelt Transuniverse rond de 100 vrachtwagens en intermodale containers per week in Gent. Dankzij de nieuwbouw verwacht het bedrijf deze activiteiten binnen vijf jaar te verdubbelen.

Via de spoorterminal in North Sea Port zullen per week 20 treinen van Ekol rijden, die de haven zo met het Europese achterland verbinden. De terminal zal goed zijn voor zo’n 2 miljoen ton overslag aan goederen.

Het hele project zal enkele honderden directe en indirecte banen opleveren. Het nieuwe overslaggebouw is volgens de huidige plannen eind 2021 operationeel.