Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas wil energieverbruik 15% terugdringen

Het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas in Namen heeft een Energie­prestatie­contract (EPC) getekend met ENGIE. Het doel hiervan is om het energieverbruik met meer dan 15% te laten dalen.

Trefwoorden: #energiebesparing, #energieprestatiecontract, #ENGIE, #EPC, #ziekenhuis

Lees verder

Nieuws

( Foto: CHRSM )

ENGINEERINGNET.BE - Het Regionaal Ziekenhuis Samber en Maas (CHRSM) draait 24 uur op 24 en verbruikt daarbij het jaarlijks equivalent van 2.000 gezinnen met 4 personen.

Christophe Sévenants, Voorzitter van het CHRSM : “Het energieverbruik verlagen, zonder in te boeten op veiligheid en comfort, is een strategische uitdaging. We wilden een globale aanpak die zich niet beperkt tot enkele aanpassingen.”

Deze prestatie waartoe ENGIE Cofely zich verbindt, zal worden bereikt dankzij de plaatsing van zonnepanelen op de daken en parkings, de installatie van een nieuw controlesysteem, de vervanging van ventilatiegroepen in radiologie, de plaatsing van LED-verlichting en de regeling van ventilatiegroepen in operatiekamers.

Het EPC zal ook de jaarlijkse CO2-uitstoot van het ziekenhuis verminderen met bijna 1.100 ton (wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 464 dieselwagens).