Eltec System overgenomen door Imes Dexis

Door de overname van Eltec System versterkt Imes Dexis haar positie als gespecialiseerde partner voor MRO producten en diensten.

Trefwoorden: #Eltec System, #Imes Dexis, #maintenance, #MRO

Lees verder

Techniek

( Foto: Eltec System )

ENGINEERINGNET.BE - De overname past ook perfect in de strategie om in te spelen op een veranderende industrie, waarbij digitalisering en robotisering in opmars zijn.

Joël Toremans, Algemeen Directeur van Imes Dexis, vertelt: “Ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren bij beide bedrijven, hadden we het gevoel dat een relatie op armlengte onvoldoende effectief was om onze hoge ambities in een snel veranderende markt uit te voeren. Daarom beslisten we om de volledige overname vervroegd uit te voeren.”

Joe Huigen blijft de dagelijkse leiding over Eltec System voeren: “Er was grote vraag om ons aanbod van preventieve- en predictieve onderhoudsdiensten breder in de markt te zetten. Deze overname laat ons toe om een versnelling hoger te schakelen.”

Vanuit Dexis Europa kadert de overname dan weer in de ambitie om een sterk Europees netwerk neer te zetten dat productiebedrijven helpt in hun transformatie richting industrie 4.0.

Beide bedrijven zullen zeer nauw samenwerken maar blijven actief onder hun huidige bedrijfsnaam.