DPD start testproject met elektrische bestelwagen

DPD heeft, in samenwerking met Stad Mechelen, Essent en Volkswagen, een testproject opgestart met een gloednieuwe en volledig elektrisch aangedreven bestelwagen van Volkswagen.

Trefwoorden: #DPD, #elektrische bestelwagen, #logistiek, #pakket levering

Lees verder

Techniek

( Foto: DPD )

ENGINEERINGNET.BE - Transport is momenteel goed voor ongeveer een kwart van alle energiegerelateerde CO2-emissies ter wereld.

Aangezien het goederenvervoer tegen 2050 naar verwachting met ongeveer 80% zal toenemen in vergelijking met 2005, staat de transportsector voor een gigantische uitdaging om haar impact op het milieu en klimaat terug te dringen.

Silvio Mestdagh, CEO DPD Belux: “Elke stad heeft een andere geografische ligging, capaciteit en andere strategische doelstellingen en behoeften: innovatieve oplossingen en regelgeving moeten aan elke situatie worden aangepast. Daarom is het zo belangrijk dat we nu uitgebreid testen. We willen de voor- en nadelen, de opportuniteiten en beperkingen correct in beeld brengen en op die manier actief meewerken aan de ontwikkeling van concrete oplossingen.”

Op basis van de testresultaten zal het DrivingChange programma van DPD voor de Belgische markt worden verfijnd en verder worden uitgerold. De 110 Belgische DPD-onderaannemers en hun 550 chauffeurs, zullen hiervoor concrete richtlijnen meekrijgen en gestimuleerd worden om hun voertuigenpark verder te vergroenen.