Spoorvrachtoperator Lineas verdubbelt Antwerpse spoorcapaciteit

Om de impact van de Oosterweelwerken op de mobiliteit te verlichten, gaat Lineas de capaciteit op de treinen in en uit Antwerpen verdubbelen, een stijging van 2.600 naar 5.300 containers.

Trefwoorden: #Antwerpen, #logistiek, #Oosterweel, #spoorvervoer, #treinen, #vrachtvervoer

Lees verder

nieuws

( Foto: Lineas )

ENGINEERINGNET.BE - Lineas verhoogt de capaciteit op de lijnen van Antwerpen naar La Louvière, Genk en Zeebrugge, en legt ook nieuwe verbindingen in naar Terneuzen en Gent.

Deze ‘Oosterweel-treinen’ verbinden de met de belangrijkste kaaien in de Antwerpse haven, van waaruit deze treinen richting de rest van Europa vertrekken.

Tim Mertens, assistent logistieke processen van het Antwerpse chemiebedrijf Evonik: “Wij streven steeds naar de best mogelijke transportmix voor het vervoer van onze ladingen. Door het fileprobleem in Antwerpen kunnen we niet alleen meer (of niet altijd) op het wegverkeer rekenen voor tijdig en flexibel transport. Wij zijn dus vragende partij voor meer spooraanbod in en uit het Antwerpse.”

De treinen maken deel uit van het Green Xpress Network van de spoorvrachtoperator. Dit Europese netwerk bestaat uit ‘open’ treinen die dagelijks en op regelmatige tijdstippen tussen grote logistieke hubs rijden.

Vervoerders kunnen hun lading, al vanaf een enkele container, bij een terminal op de trein zetten en zo de files vermijden.