Luminex en Sioen winnen Leeuw van de Export 2019

Technologiebedrijf Luminex Network Intelligence (Genk) en producent van technisch textiel Sioen Industries (Ardooie) zijn de winnaars van de 18de editie van de Leeuw van de Export.

Trefwoorden: #export, #Flanders Investment & Trade, #Luminex Network Intelligence, #Sioen

Lees verder

Nieuws

( Foto: FIT )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze prestigieuze prijs brengt Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks Vlaamse bedrijven met uitzonderlijke exportresultaten op het podium.

In de categorie ‘Bedrijven met max. 49 medewerkers’ stak Luminex Network Intelligence 2 Oost-Vlaamse bedrijven voorbij: het Gentse healthtechbedrijf Ontoforce en fabrikant van hygiënische aanrijdbeveiligingen PolySto uit Lokeren.

Sioen Industries gaf dan weer producent van bekistingssystemen Construx uit Hulste en de Nieuwpoortse bouwer van intelligente sorteer- en portioneermachines MARELEC Food Technologies het nakijken in de categorie ‘Bedrijven met 50 of meer medewerkers’.


Over de winnaars:
Luminex Network Intelligence
(links op de foto): deze Limburgse born global ontstond in 2002 en ontwikkelde een innovatieve netwerkoplossing om de aansturing van licht, geluid en video makkelijker te beheren. Vandaag zijn zij actief in 45 exportmarkten. In 2018 realiseerden de 22 FTE's een exportomzet van 4.796.529 euro of 92% van het totale omzetcijfer.

Zij konden de jury overtuigen met hun indrukwekkende groeiparcours en doorgedreven focus op innovatie binnen een heel specifieke niche. Ze veroveren de wereld met onderscheidende technologie en kiezen tegelijk resoluut voor Vlaamse verankering.

Sioen Industries (rechts op de foto): dit bedrijf uit het West-Vlaamse Ardooie vervaardigt garens, vezels, weefsels, kleuroplossingen, gecoat technisch textiel en professionele beschermkledij. In 2018 haalden de 4.697 FTE's van dit beursgenoteerde familiebedrijf 458.110.000 euro omzet uit export, goed voor 91% van het totaal. De voorbije 5 jaar tekende de producent een spectaculaire omzetgroei van 55% op.

Hun doorgedreven focus op R&D was voor de jury een bepalende factor. Door continu te blijven innoveren slaagt het bedrijf erin om als een van de enige Vlaamse textielbedrijven sterk te blijven groeien.