Flexibel energiegebruik door energieopslag in batterijen en warmtebuffers

Op 16 oktober organiseert Energik in Wolvertem-Meise een lunch met causerie over energieopslag in batterijen en warmtebuffers. Dit event is uitermate geschikt voor bedrijfsleiders.

Trefwoorden: #energieopslag, #Energik, #warmtebuffer, #wauserie

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Energik )

ENGINEERINGNET.BE - Energik houdt zich bezig met de promotie van technologieƫn voor een rationeel energiegebruik en de organisatie van een duurzaam energie- en milieubeheer.

De vzw is ervan overtuigd dat energieopslag in batterijen en warmtebuffers, ook in bedrijven, de grote uitdaging wordt als de aan gang zijnde energietransitie wil slagen.

Met steeds meer wind en zon in de energievoorziening wordt een aanpassing van het hele systeem, zowel technisch als financieel noodzakelijk, wat zich onder andere zal vertalen in een dynamische prijszetting van energie. Dat wil zeggen: de prijs van energie zal afhangen van het moment van gebruik.

Die globale systeemverandering noopt tot een technische en organisatorische systeemverandering in bedrijven. Wat ze kunnen doen, of moeten vermijden, vernemen ze tijdens een lunch met causerie.

Met die causerie richt Energik zich voornamelijk tot bedrijfsleiders die zich willen informeren over de hedendaagse evoluties in de energiemarkt en de mogelijkheden voor hun bedrijf om daarop in te spelen. Het aantal plaatsen in het restaurant is beperkt.


Klik hier voor meer informatie.