Umicore en LG Chem sluiten meerjarige strategische overeenkomst

Deze overeenkomst heeft betrekking tot de bevoorrading van Nickel-Mangaan-Kobalt (NMC) kathodematerialen aan LG Chem vanuit Umicore’s fabrieken in Polen, Korea en China vanaf 2020.

Trefwoorden: #batterijen, #LG Chem, #NMC, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - De bevoorradingsovereenkomst omvat een totaal volume van 125.000 ton dat over meerdere jaren zal geleverd worden.

De overeenkomst zal LG Chem helpen om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar herlaadbare lithium-ion batterijen van autofabrikanten die hun aanbod van elektrische modellen met een groter rijbereik in verschillende regio’s uitbreiden.

Het grootste deel van de volumes onder deze overeenkomst zal aangeleverd worden vanuit de nieuwe productiefaciliteit in Polen.

De technologieovereenkomst omvat eveneens het wederzijds uitwisselen van licenties wat beide bedrijven zal toelaten hun leiderschapspositie op het vlak van intellectuele eigendomsrechten nog meer te doen gelden.

Als gevolg hiervan zullen beide bedrijven gebruiksrechten delen op een selectie van fundamentele wereldwijde patenten voor verschillende NMC-kathodematerialen van hoge kwaliteit voor gebruik in automobiel -en energieopslagtoepassingen.

Umicore ondersteunt LG Chem verder ook in het sluiten van haar kringloop via de recyclage van productieresiduen. Beide bedrijven bespreken momenteel de voorwaarden van een langetermijnsamenwerking rond batterijrecyclage.