Eerste test met drone op waterstof

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimte­vaart­centrum (NLR) liet een op waterstof aangedreven drone in het luchtruim vliegen, als opmaat naar een duurzame luchtvaart.

Trefwoorden: #CO2, #drone, #duurzaam, #luchtvaart, #NLR, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: NLR )

ENGINEERINGNET.BE - De Nederlandse primeur in de buitenlucht biedt extra inzichten in het onderzoek naar en ontwikkeling van alternatieve brandstoffen voor een duurzame luchtvaart.

Martin Nagelsmit, programmamanager Elektrisch vliegen bij het NLR, vertelt: “De drone heeft een vermogen van 2 kW. De volgende geplande stap om op waterstof te vliegen is een stuk groter: 15 kW."

Bij deze eerste vlucht ging het om een drone van acht kilo met zes propellers en voorzien van een hogedruktank (300 bar) van twee liter gevuld met waterstofgas.

De tank staat in verbinding met een brandstofcel die een elektrochemisch proces op gang brengt. In dat proces wordt waterstof samen met zuurstof uit de lucht omgezet in elektrische energie. Die zorgt ervoor dat de drone op een CO2-neutrale manier kan vliegen. Het enige restproduct is waterdamp. Een ander voordeel van waterstof is dat de drone met een volle tank beduidend langer kan vliegen dan alleen met een batterij.

Een gedegen veiligheidsanalyse heeft er toe geleid de drone te voorzien van een batterij die automatisch kan bijspringen, indien er sprake zou zijn van vermogensverlies. De drone kan daarmee verder vliegen en veilig landen.

Nagelsmit: "Uiteindelijk streeft NLR ernaar dat uiterlijk in 2070, de luchtvaart emissievrij is. De aandrijving op waterstof kan daarin een grote rol spelen. Dat maken we nu dus eerst mogelijk voor drones."

"Daarnaast tonen we hiermee een concrete stap voor de afspraken die de Nederlandse luchtvaartsector met het plan ‘Slim & Duurzaam’ heeft gemaakt om de CO2-uitstoot in 2030 met 35% te verminderen en de afspraken in het ontwerpakkoord duurzame luchtvaart.”

Wel is het daarbij noodzakelijk om deze waterstof op een duurzame manier te produceren, aangezien dit proces veel energie kost.

Na het uitvoeren van verschillende testen zal NLR hun bevindingen delen met andere partijen, zodat ook zij op korte termijn vluchten kunnen uitvoeren.