Preventieadviseur van het jaar werkt bij Inovyn (+video)

Dirk Gyzels, hoofd van de preventiedienst bij Inovyn Manufacturing Belgium in Lillo, werd door Agoria verkozen tot preventieadviseur van het jaar voor zijn uitgewerkt preventiebeleid.

Trefwoorden: #Agoria, #Dirk Gyzels, #Inovyn Manufacturing Belgium, #preventie, #preventieadviseur

Lees verder

nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Inovyn produceert chloor, hoofdzakelijk als grondstof voor grote klanten in de haven van Antwerpen, en aanverwante producten zoals natrium- en kaliumhydroxide.

Dirk Gyzels krijgt de award vooral omdat hij oog heeft voor de veiligheid van de eigen medewerkers en contractoren op het bedrijfsterrein. De toepassing van het beleid richt zich ook tot contractoren, zoals o.a. bij werkvergunningen en laatste minuut risicoanalyses, observatierondgangen, opleidingen en incidentenonderzoek.

Hij hanteert ook een zeer sterke betrokkenheid van de contractors in de communicatie, gesteund op nabijheid en bereikbaarheid. Bovendien zijn er in het bedrijf verschillende verbeterprogramma’s die het veiligheidsbeleid ondersteunen zoals consequent leidinggeven, 20 principes van arbeidsveiligheid en procesveiligheid, Life Saving Rules, audits, gedragsobservaties en een werkgroep met contractoren.

Het is de elfde keer dat Agoria de preventieadviseur van het jaar verkiest. Daarmee wil de technologiefederatie bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid voor hun werknemers en aannemers en die tegelijk bijdragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, en in het bijzonder met contractors.

Eerder sleepten al BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis en Janssen Pharmaceutica de award in de wacht.


Video: