Haven van Oostende neemt alle aandelen in REBO-terminal over

DEME heeft bekend gemaakt dat het zijn aandeel van 30% in REBO zal verkopen aan de Haven van Oostende. Ze beslisten dit nadat PMV eerder beslist had om zin belang te verkopen.

Trefwoorden: #DEME, #Haven van Oostende, #PMV, #REBO

Lees verder

nieuws

( Foto: Haven Oostende )

ENGINEERINGNET.BE - De REBO-terminal in de voorhaven van Oostende is gekend als de zwaarlastkade die gespecialiseerd is in stockage, pré-assemblage en verschepen van windturbineonderdelen.

In 2010 trok Haven Oostende extern kapitaal aan om de haven uit te bouwen tot dé logistieke offshore wind hub van het Zuidelijk deel van de Noordzee. Hiervoor werd samen met PMV , DEME en Artes-Group Renewable Energy Base Ostend (REBO) opgericht.

REBO treedt sindsdien op als logistiek ontwikkelaar die investeert in infrastructuren (zwaarlastkade, kaaimuren, kantoorgebouwen, …) op terreinen van Haven Oostende en deze verhuurt.

Op tien jaar tijd is deze terminal voldoende gegroeid en heeft ze een stabiele balans waardoor de middelen en expertise van de initiële investeerders niet langer nodig zijn.

Haven Oostende kiest er nu voor om maximaal in te zetten op groei van de activiteiten op deze terminal en neemt daarom de aandelen van alle andere aandeelhouders over.