Galvamétaux produceert eigen groene stroom met extra zonnepanelen

Dauvister installeerde onlangs 922 extra zonnepanelen op de site van Galvamétaux in Amay, in de regio Hoei. Hierdoor kan het bedrijf zijn energiefactuur drastisch verminderen.

Trefwoorden: #corrosie, #Galvamétaux, #Luminus, #metaalbewerking, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - Galvamétaux is een familiebedrijf in het thermisch verzinken van kleine metalen onderdelen door centrifugering.

Het procedé bestaat uit het bedekken van moeren, bouten, schroeven, ringen of stalen haken met een dun laagje zink, die in een bad worden gedrenkt en vervolgens worden gecentrifugeerd. Dit procedé biedt bescherming tegen corrosie.

De gebruikte technologie is zeer energieverslindend en omdat energie-efficiëntie voor dit bedrijf heel belangrijk is werden reeds in 2011 558 zonnepanelen (137 kWc) op de daken van zijn site in Amay geïnstalleerd.

Met de installatie van bijna 1.000 extra zonnepanelen wordt een nieuwe stap in de richting van duurzame ontwikkeling gezet, terwijl het bedrijf zijn energiefactuur aanzienlijk doet afnemen.

Galvamétaux zal meer dan 85% van de geproduceerde groene stroom zelf verbruiken en er zal bovendien jaarlijks 51 ton CO2 minder uitgestoten worden.


Dauvister is een filiaal van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en is gevestigd in Francorchamps.