Katoen Natie neemt Poolse warehouseactiviteiten van Nijhof-Wassink over

De overname geldt voor het logistiek centrum in het Poolse Kutno, waardoor Katoen Natie haar wereldwijde marktleiderpositie in de logistiek voor de (petro)chemische industrie verstevigd.

Trefwoorden: #importhub, #Katoen Natie, #logistiek centrum, #Nijhof-Wassink, #warehouse

Lees verder

Techniek

( Foto: Katoen Natie )

ENGINEERINGNET.BE - In dat logistiek Centrum worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd: de opslag, behandeling, vervoer en semi-industriële diensten voor de petrochemische en chemische industrie.

Verder gaat het om het laden, lossen en behandelen van (petro-)chemische producten (poeders, granulaten). En de verpakking en herverpakking van vaste stoffen.

Bij de overname hoort een terrein van 25,5 hectare, 42 silo's, 15.000 m² buitenopslagruimte, 5 warehouseloodsen met een totale overdekte oppervlakte van 40.000 m² en de overige (kantoor)gebouwen.

Ook de lopende contracten en de 60 medewerkers van het logistiek centrum worden door Katoen Natie, op een nog nader te bepalen tijdstip, overgenomen.

Katoen Natie heeft besloten om de verworven faciliteiten uit te breiden met extra warehouseloodsen met een totale oppervlakte van 16.000 m² en 42 extra silo's in de zeer nabije toekomst.

De integratie van de nieuwe terminal in het bestaande Katoen Natie netwerk leidt tot meer efficiëntie en schaalvoordelen, wat de dienstverlening aan klanten uit de hele wereld verder zal verbeteren.

Met de overname van de magazijnactiviteiten van Nijhof-Wassink in Polen breidt de Business Unit Petrochemicals haar Europese netwerk van importhubs aanzienlijk uit.

Het management van Katoen Natie beschouwde Polen als een blinde vlek in het netwerk. Door deze blinde vlek op te vullen, is Polen vanaf nu een extra troef om petrochemische klanten nog meer te bedienen.

Het Logistiek Centrum in Kutno is strategisch gelegen naast de PCC intermodale terminal met een capaciteit van 250.000 TEU, en vlakbij de kruising van de twee hoofdwegen in Polen die Noord-Zuid en Oost-West verbinden.

De Poolse faciliteiten zijn via spoor direct verbonden met de belangrijkste Europese havens van Rotterdam, Hamburg, Gdansk/Gdynia en Antwerpen.