• 06/03/2012

Opdracht 90 miljoen euro voor Vlaams-Nederlands duo

Aandeel in havenopdracht Argentinië van Koninklijke Boskalis Westminster bedraagt circa 55 miljoen euro, dat van Jan de Nul Group 45 miljoen.

Trefwoorden: #argentinië, #bahia blanca, #boskalis, #jan de nul

Lees verder

b2b

ENGINEERINGNET -- Het Nederlandse Koninklijke Boskalis Westminster en de Belgische Jan de Nul Group hebben samen, een opdracht verkregen voor het verdiepen en onderhouden van de haven van Bahia Blanca in Argentinië.

Het contract heeft een totale waarde van ruim EUR 90 miljoen. Het aandeel van Boskalis bedraagt circa EUR 55 miljoen, dat van Jan de Nul Group (meer bepaald haar onderdeel Compañía Sudamericana de Dragados S.A.) 45 miljoen.

Het werk omvat het verdiepen van de haven en het onderhouden van deze diepte voor de komende vijf jaar. De verdiepingswerkzaamheden zullen in 2012 worden uitgevoerd door een grote snijkopzuiger die circa 5,5 miljoen kubieke meter harde grond gaat verwijderen. Deze harde grond bestaat voornamelijk uit kleisteen.

De onderhoudsverplichting betreft het verwijderen van circa 3,8 miljoen kubieke meter slib per jaar, over een periode van vijf jaar, waarvoor een sleephopperzuiger en een waterinjectievaartuig worden ingezet.


(KV) (foto wikipedia: haven Bahia Blanca)