• 09/04/2013
  • |     BB

Baggercontract Elbe-rivier levert Boskalis 75 miljoen euro op

Boskalis verwerft opdracht voor het onderhouden van de vaargeul van de rivier de Elbe in Duitsland over een lengte van circa 110 kilometer.

Trefwoorden: #https://images.engineeringnet.eu/RSS/images/bslklsstyvsntlbcntrct.jpg

Lees verder

Nieuws

( Foto: Boskalis, sleephopperzuiger Stuyvesant )

ENGINEERINGNET.NL – Boskalis meldt een contract binnengehaald te hebben van opdrachtgever 'Wasser- und Schifffahrtsamt Cuxhaven' voor het baggeren van de vaargeul van de Elbe. Het gaat om de strook vanaf de stad Wedel noordwaarts in de richting van Cuxhaven.

Het contract voor de duur van 3 jaar heeft een totale waarde van circa 75 miljoen euro, aldus Boskalis. De werkzaamheden gaan al in mei 2013 van start.

De Elbe vormt voor het scheepvaartverkeer een belangrijke verbinding tussen de Noordzee en de haven van Hamburg, waar Boskalis recent nog havenbassins heeft uitgebaggerd.

In totaal zal gedurende de periode van 3 jaar circa 28 miljoen kubieke meter zand en slib worden verwijderd, getransporteerd en gedeponeerd in aangewezen gebieden langs de rivier.

Voor het project zal een middelgrote tot grote sleephopperzuiger worden ingezet in combinatie met kleinere sleephopperzuigers voor ondiepe gebieden.


ACHTERGROND
De haven van Hamburg is na de havens van Rotterdam en Antwerpen de grootste haven van Europa. Als belangrijk Europees logistiek knooppunt ontving de haven in 2011 circa 10.000 zeeschepen en bedroeg de totale overslag 132,2 miljoen ton.