Al 11% meer faillissementen dan vorig jaar

Uit de nieuwste Graydon barometer faillissementen blijkt dat er in eerste tien maanden van 2019 reeds 9.832 faillissementen genoteerd werden, ofwel ruim 11% meer dan vorig jaar.

Trefwoorden: #economie, #faillissement, #Gaydon, #Thomas Cook

Lees verder

Nieuws

( Foto: Graydon )

ENGINEERINGNET.BE - Met nog slechts twee maanden te gaan, lijkt het erop dat 2019 de geschiedenisboeken in gaat als één van de jaren met het hoogste aantal faillissementen.

De cijfers lopen in lijn met het niveau van het aantal faillissementen van recordjaar 2013. De stijging van het aantal faillissementen, die nu al een hele tijd aanhoudt, is te wijten aan een aantal recente wetswijzigingen. Recent onderzoek van Graydon toont aan dat verschillende rechtbanken actief zogenaamde spookbedrijven zijn gaan opdoeken.

In de afgelopen tien maanden zijn er reeds 17.970 jobs op de tocht komen te staan als direct gevolg van het faillissement van de werkgever. Dat ligt een stuk hoger dan vorig jaar toen rond dezelfde periode ‘slechts’ 15.720 arbeidsplaatsen bedreigd werden door het faillissement van de werkgever, al ging het toen om het laagste cijfer op 10 jaar tijd.

Het faillissement van Thomas Cook Retail België zorgde alleen al voor een verlies van 500 jobs.