Toepassing TPC in spuitgietproduct werkt

Het Nederlandse spuitgietbedrijf Alligator Plastics slaagde erin om een voorgevormde geometrie uit TPC in een matrijs te omspuiten. De toepassing van TPC’s in een spuitgietproduct werkt dus.

Trefwoorden: #Alligator Plastics, #spuitgieten, #TPC

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Wereldwijd wordt reikhalzend uitgekeken naar het gebruik van thermoplastische composieten (TPC’s) in een spuitgietproduct. De vezelversterkte kunststof is superlicht en ijzersterk en kan door verhitting makkelijk worden vervormd.

De TPC hecht zich goed aan de thermoplasten die in een spuitgietproces worden gebruikt. Dit maakt het materiaal heel geschikt om in een spuitgietproduct te worden verwerkt. De TPC maakt het product op gewenste plekken veel sterker, terwijl het toch dun en licht van gewicht blijft.

Ideaal voor bijvoorbeeld de automotive sector. Met deze techniek kunnen zij kunststofproducten inzetten in plaats van dure energievretende metalen componenten.

Met het omspuiten van de voorgevormde TPC-geometrie heeft Alligator Plastics bewezen dat de techniek werkt. De hechting van beide materialen is goed en de krimp van de spuitgietkunststof is minimaal. Alligator Plastics wil de techniek nu verder verfijnen.

Ook gaat het bedrijf onderzoeken of het mogelijk is om de TPC niet voor te vormen, maar om een TPC-mat rechtstreeks in de matrijs te leggen en deze tijdens het spuitgieten te vervormen. Dit zogenaamd ‘warm inleggen’ scheelt weer een stap in de productie.

Alligator Plastics wil de innovatie graag verder onderzoeken met een launching customer. Productontwikkelaars, voor wie sterkte en een laag gewicht belangrijk zijn, kunnen zich bij het bedrijf in Eindhoven en Son melden.


Een uitgebreid bericht over het onderzoek van Alligator Plastics staat hier.Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.