War for Talent: job in life sciences hoeft niet altijd in R&D te zijn

Er is een nijpend tekort aan wetenschappers op de arbeidsmarkt. Oorzaak is een mismatch is tussen de vraag en aanbod van talent. Hays pleit voor een betere begeleiding van studenten.

Trefwoorden: #Hays, #life sciences, #opleiding, #profielen, #R&D, #recrutering

Lees verder

HR

( Foto: microgen - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De strijd tussen werkgevers om talent aan te trekken woedt onverminderd verder. Rekruteringsexpert Hays stelt een tekort aan wetenschappelijke profielen op de Belgische arbeidsmarkt vast.

Bedrijven trekken steeds vaker instromende starters en pas afgestudeerden aan. Toch blijkt dat jongeren vaak uitkijken naar een job in slechts één wetenschappelijk arbeidsdomein, nl. R&D.

Laure Urbain, Managing Recruitment Consultant Life Sciences bij Hays: “We merken immers op dat R&D veruit de voorkeur geniet van young professionals. Toch zijn er tal van vacante functies die minstens even boeiend kunnen zijn.”

Hays onderscheidt een aantal grote groepen waarbij het moeilijker is om jong talent aan te trekken: operationele functies, management en hoger technische functies, en andere zoals wetenschappelijke of technische commerciële posities in sales en marketing. Vaak hebben studenten niet voldoende kennis van de jobinhoud of zijn ze zich niet voldoende bewust van hun eigen talent.

Daarom doet de rekruteringsexpert een oproep naar opleidingsinstituten om studenten te begeleiden en bij te staan op het gebied van carrière-ontwikkeling. Het is belangrijk om pas afgestudeerden goed te matchen op de arbeidsmarkt.